Mötesplats barnkultur med Samir Alj Fält

Träffa Samir Alj Fält från Design Lab S, en kollektiv designstudio i Skärholmen, när Mötesplats barnkultur kommer till Falkenbergs museum den 2 oktober. Mötesplats barnkultur bjuder på föreläsning, mingel och diskussioner för dig som är intresserad av vad som händer just nu inom barnkulturområdet.

Mötesplats barnkultur

Mötesplats Barnkultur är för dig som är intresserad av vad som händer just nu inom barnkulturområdet.

• Måndag 2 oktober 2017 kl 16.30 - 19.00
  • Falkenbergs museum
  • Kl 16.30 Kaffe och mingel
  • Kl 17.00 – 19.00 gästtalare Samir Alj Fält
  • Fri entré.
  • Anmäl dig senast 25/9 till eva.c.andersson@regionhalland.se

Kvällens gäst: Samir Alj Fält

Samir Alj Fält. Foto: Carl Hjelte.Samir Alj Fält arbetar på Design Lab S, en kollektiv designstudio i Skärholmen. Med övertygelsen om att alla bör få chansen att utforma hur världen ska se ut och fungera verkar labbet för var och ens rättighet att uttrycka erfarenheter, upplevelser och perspektiv i form av estetiska avtryck.

Labbets kollegor är barn 9–13 år och vuxna över 80 år. Barnen bjuds in som jämlika medarbetare, med lika stor delaktighet i designprocessen som professionella designers. Tillsammans undersöks designprocesser, experiment med material görs, tillverkningstekniker och nya estetiska uttryck utforskas.

I november 2016 mottog Design Lab S hederspriset, Sveriges nationella designutmärkelse. För första gången i designhistorien prisas barn i ett nationellt designsammanhang.

Mötesplats Barnkultur

Mötesplats Barnkultur är för dig som är intresserad av vad som händer just nu inom barnkulturområdet, vill veta mer eller diskutera vidare.

2–4 gånger om året presenteras en eller flera inbjudna gäster, ett intressant projekt, en spännande verksamhet, de senaste forskningsrönen, nya kulturpolitiska reformer eller något annat högaktuellt ämne. Det handlar om olika ämnen varje gång inom något av alla kulturområden; musik, dans, film, teater, litteratur, konst, slöjd med mera.

Här kan du mingla, diskutera och ta del av senaste nytt eller höra om nyskapande projekt och verksamheter.

Alltid fri entré!

Samarbete mellan Kultur i Halland, Centrum för barnkulturforskning, Länsmusiken i Stockholm, Dans i Stockholms i stad och län, Region Gävleborg samt Västra Götalandsregionen. Detta tillfälle även i samarbete med Falkenbergs kommun.