International Youth Media Summit hålls i Falkenberg

Deltagare från mer än 20 länder skapar film och samtalar om mänskliga rättigheter under International Youth Media Summit 2017 (IYMS), som arrangeras på Katrinebergs folkhögskola 27 juli-9 augusti.

IYMS - International Youth Media SummitDet är den 12:e upplagan av International Youth Media Summit och för första gången hålls evenemanget i ett EU-land. Sverige har varit med sedan starten och totalt har cirka 20 personer från Halland deltagit, som delegater och som filmhandledare.

Mänskliga rättigheter genom filmade budskap

Omkring 70 ungdomar och filmhandledare från ett 20-tal länder träffas, samtalar om mänskliga rättigheter och skapar filmad budskap som sedan skickas ut i världen för att informera, opinionsbilda och aktivera. Årets fokus kommer att vara "Youth Media in the time of Virtual Reality". Deltagande länder är bland andra: Australien, Egypten, Indien, Israel, Italien, Japan, Kroatien, Makedonien, Nepal, Palestina, USA och Sverige.

Tidigare barnsoldat som engagerar sig för utbildning

Keynote speaker är Mohamed Sibiday som har en bakgrund som barnsoldat i Sierra Leone. Han har nu en examen från George Washington University (USA) och engagerar sig för barns och ungas rätt till utbildning.

Svenska deltagare

En eller två svenska ungdomsdelegater erbjuds kostnadsfri medverkan. För delegater eller handledare som själva kan finansiera sin medverkan finns möjlighet till yttreligare platser i det svenska teamet. Du kan också vara med som volontär och hjälpa till med olika saker.

www.regionhalland.se/iyms