FARA kommer till Halland med folkmusik från Orkneyöarna

Fara består av fyra musiker som står i spetsen för dagens skotska folkmusikscen: Jennifer Austin, Kristan Harvey, Jeana Leslie och Catriona Price. Nu kommer Fara till Sverige och gör en turné i Halland, 2-6 november, tillsammans med Twelfth Day!

Fara. Foto: Mike Guest.

Med tre fioler och ett piano skapar Fara en intensiv och passionerad ljudbild, med starka influenser från Orkneyöarnas folkmusik.

Faras första album "Cross the Line" (2016), samt turnéer och spelningar i Storbritannien och Europa har lett till en rad nomineringar och utmärkelser för bandet. Gruppens andra album "Times from Times Fall" släpptes i oktober 2018.

En hyllning till Orkneyöarnas kultur

Det nya albumet består helt av egna kompositioner och är en hyllning till kulturen de växt upp med och som inspirerat dem till att bli musiker. Det är ett album med rötterna i Orkneyöarnas kultur, där Fara kombinerar fioltraditionen med samtida musik och där sångerna innehåller texter av poeter från Orkneyöarna.

Energiskt fiolspel och personliga röster

Faras musik är en spännande upplevelse med livfulla arrangemang som är fulla av rika harmonier, energiskt fiolspel och ett drivande pianospel. De blandar egna kompositioner och traditionella låtar från Orkneyöarna och kompletterar med fantastisk sång. De fyra rösterna i Fara utgör en färgstark blandning - där varje medlem bidrar med sin musikaliska personlighet.

Medlemmarna i Fara är vänner sedan barndomen och efter att ha studerat musik vid olika universitet och högskolor återförenades de och bildade gruppen Fara 2014.

Fara består av:

  • Jennifer Austin - piano
  • Kristan Harvey - fiddle, vocals
  • Jeana Leslie - fiddle, lead vocals
  • Catriona Price - fiddle, vocals

Lyssna och läs mer om Fara:

Förband: Twelfth Day

Twelfth Day. Foto: Mike Guest.Twelfth Day består av violinisten Catriona Price från Fara och harpisten Esther Swift. De beskriver sig själva som en kvartett med två personer, och bygger upp sin musik förutom med fiol och harpa, även med sina markant olika röster. Deras senaste album heter "Cracks in the room".

  • Catriona Price, fiol
  • Esther Swift, harpa

Läs mer: www.twelfthdaymusic.com

Spelningar i Halland

Fara spelar också på Porter Pelle, i Göteborg, lördag 3/11.

Läs mer om turnén i Halland på www.regionhalland.se/studio

Turnén ingår i konsertserien STUDIO:

Konsertserien Studio: är ett samarbete mellan Kultur i Halland, Hallands kommuner och lokala arrangörer, med syfte att visa musik som inte syns i det ordinarie konsertutbudet inom folk- och världsmusik, jazz och pop.