Emma Gröndahl blir driftnämnd Kultur och skolas nya ordförande

Emma Gröndahl (L) har utsetts till ny ordförande i Region Hallands driftnämnd Kultur och skola, med tillträde i mars 2018. Hon efterträder Lovisa Aldrin (L) som fått ett nytt uppdrag som kommunråd i Halmstad kommun.

Emma Gröndahl. Foto: Hedvig Lundborg.Ordförande i driftnämnd Kultur och skola, Lovisa Aldrin, är vald till nytt liberalt kommunråd i Halmstad. Det innebär att hon kommer att avsluta sitt uppdrag som ordförande i driftnämnden den 28 februari 2018. Till ny ordförande för driftnämnden har Emma Gröndahl utsetts. Emma arbetar som projektledare för det EU-finansierade projektet Integration Halland, är nyvald i Liberalernas partistyrelse och har ett stort intresse för kultur- och utbildningsfrågor.

–Det känns fantastiskt roligt att få leda driftnämnden för kultur och skola. Kulturen är otroligt viktig, både ur en bildningssynpunkt men också ur ett folkhälsoperspektiv, säger Emma Gröndahl. Det ska också bli väldigt spännande att fortsätta utveckla de skolor som drivs av Region Halland. Jag hoppas kunna få vara med utveckla arbetet med fokus på att få ett friskare, mer sammansvetsat och ett än mer välmående Halland, fortsätter Emma.

Driftnämnd Kultur och skola är den politiska ledningen för förvaltningen Kultur och skola. I förvaltningen ingår den regionala kulturverksamheten Kultur i Halland, samt Region Hallands tre skolor; Munkagårdsgymnasiet, Katrinebergs folkhögskola och Löftadalens folkhögskola.