Dokumentärfilmare sökes!

Vi söker dig, dokumentärfilmare i vardande, som vill träffa likasinnade och utveckla ditt eget projekt. Sök till Tempo Meet-up!

Tempo Meet-up är ett talangprogram som pågår under Tempo dokumentärfilmfestival i Stockholm.

Vi bjuder på medverkan i Tempo Meet-up

Kultur i Halland - Film erbjuder en filmare från Halland att delta i dokumentärfilmsprogrammet Meet-up under Tempo dokumentärfilmfestival i Stockholm i mars 2019, tillsammans med deltagare från andra regioner.

Målgruppen är professionella/semiprofessionella filmare, oetablerade/relativt oetablerade filmare, som även kan ha en bakgrund i en annan disciplin såsom konst eller journalistik.

De uttagna deltagarna börjar tisdag 5 mars vid lunchtid och avslutar vid lunch torsdag 7 mars. Exakt program kommer senare. Deltagarna är även välkomna på invigningen måndag den 4 mars.

Uttagna deltagare erhåller boende, resa samt branschackreditering. Det vi bjuder på, förutom programmet, är två hotellnätter (tisdag-torsdag) i delat rum, samt lunch första dagen.

Om deltagarna vill komma redan på måndagen och vara med på invigningen fixar vi biljetter, dock står vi inte för hotellrum natten mot tisdag.

Tidigare deltagare berättar

Här är Eva och Jörgen Perssons reflektion på deltagandet i Tempo Meet-up 2018:

När man som vi arbetat med ett filmprojekt länge och ganska isolerat från omvärlden känns det inspirerande och lite som en nystart att få möta andra filmare i samma eller liknande situationer. Det är ofta i möten med andra människor som de där fantastiska guldkornen i livet uppenbarar sig. Dessa dagar blev lite grann som ett vattenhål för oss. Vi fick möta och samtala med regissörerna till några av de fantastiska filmerna som visades på festivalen. Vi utbytte tankar och frågor kring vårt arbete, lyssnade till andras erfarenheter i stort och smått. Det berikade oss personligen men också vårt projekt. Att fundera över kärnan i sitt arbete är en stor del i processen att göra film. Det var lärorikt att dels få höra andra berätta om sina projekt men också att själv berätta om sitt eget arbete. Det väckte frågor i en som också krävde svar. Det var ett fullspäckat schema för oss deltagare, stundtals stressigt och inte alla inslag var så givande. En del kunde man med facit i hand ha hoppat över till förmån för mer samtal kring våra egna filmer, men vår guide för veckan sög tacksamt i sig all feedback och kommer säkert med ett strålande schema för 2019 års deltagare av Tempo Meet up.

Får du chansen att söka till detta så ta den! Ta chansen att mötas. Vi levde i denna lilla värld full av dokumentärer, filmfolk, producenter, prat om stort och smått i några dagar. Vi kom tillbaka till vår egen filmvardag och mötte vårt eget projekt med förnyade krafter och med nya perspektiv både på vår film och på oss själva.

Vill du vara med? Ansök senast 16 januari!

För intresseanmälan, mejla till anna.k.eriksson@regionhalland.se – senast den 16 januari. Beskriv vad du arbetar med för projekt, vad du gjort tidigare, och varför du skulle vilja delta!

Deltagare i Tempo Meet-Up 2018. Foto: Maida Krak.

Tempo Dokumentärfestival

Festivalen är den största i Sverige för dokumentära uttryck. Tempo utgör ett unikt forum för att samlat presentera dokumentära verk över genregränser – film, radio, foto och mer experimentella uttrycksformer. Här presenteras dokumentärer från hela världen som annars inte skulle nå en svensk publik.

www.tempofestival.se