Doc Out West bjuder in till finissage

Filmarna från utvecklingsprogrammet Doc Out West bjuder in till finissage och en utställning med deras filmiska processer. Med samtalspunkterna ”Att ställa ut en film” och ”Producent sökes” gör vi kvällen till en trevlig angelägenhet för dig som håller av dokumentärfilm.

Doc Out West Finissage och samtal, gruppfoto med deltagarna.

Doc Out West är ett utvecklingsprogram där filmare från regionerna Halland, Värmland och Västra Götaland genom en serie möten med workshops utvecklat sina dokumentärfilmidéer. När de nu ställer ut sina filmiska processer är det avslutande arrangemanget i programmet, men deras utveckling och resa mot  en färdig film fortsätter.

Halländska filmare i Doc Out West

Camilla Bondesson - Behind the Womans eyes

Camilla Bondesson är en film- och musikskapare som gjort en dokumentär om sin mormor Margot Remdha från Nissaström, en 82-årig levande legendar på den halländska dansscenen. Min mormor balettfröken.

Behind the Womans eyes utgår ifrån filmade intervjuer med kvinnor som har flytt till Sverige och deras olika livsöden. Jag följer också några av dem i vardagen och vad som händer omkring dessa kvinnor, i glädje och i sorg. Jag söker svar på det som jag tror många andra svenskar också undrar om.

Eva & Jörgen Persson - Konsten att överleva

Eva och Jörgen Persson köpte en filmkamera och fick ganska snabbt en förfrågan från en byggnadsentreprenör om att filma ett husbygge. Han blev nöjd och betalade tre gånger så mycket som de hade begärt, vilket de aldrig tror kommer att hända igen. Efter det blev det en serie filmer om Jörgens föräldrar, Djuren vi ärvde som visar några svenska lantraser och livet på landet. De är särskilt intresserade av att hitta ”det stora i det lilla” att skildra vardagen och verkligheten som resulterat i filmiska nedslag på bland annat countryfestivaler och raggarrundor.

Konsten att överleva är en film om en inte helt enkel konstnär från Halmstad. Han är just den där människan runt hörnet som du kanske aldrig skulle välja att möta, aldrig orka vara vän med eller att lyssna på.

 Läs mer om Doc Out West