Nyheter om regional kultur

Aktuellt från Kultur i Halland

• 22 juni 2017

Art Inside Out har startat en podd

Lyssna på nyskriven nordisk poesi i Art Inside Outs nystartade podd, som bjuder på inspelningar från lyrikresidenset Plats. Poesi. Periferi. i Hylte kommun tidigare i vår.

• 21 juni 2017

En återblick på kulturlivet i Region Halland 2014 – 2016

Arbetet med att utveckla och stärka kulturen i Halland under den gångna kulturplaneperioden kan beskrivas med ett ord: Samarbete. I skriften "Kultur i Halland - en återblick på kulturlivet i Region Halland 2014 – 2016" berättar vi om en del av det som hände under åren med Hallands kulturplan 2014–2016. Det var en intensiv period när många goda samarbeten tog form och utvecklades.

• 21 juni 2017

Hylte kommun först ut i Halland med att delta i Språkstart

Region Halland ser med stor glädje att Hylte kommun på kommunfullmäktige den 20 juni fattade beslutet om att delta i Språkstart Halland. Språkstart Halland är en satsning som riktar sig till små barn och vuxna i deras närhet, med syfte att tidigt stimulera barns språkutveckling.

• 16 juni 2017

Fyra kulturskapare får Region Hallands arbetsstipendium

Region Halland delar från och med 2017 ut arbetsstipendier för konstnärer inom alla konstområden, verksamma i Halland. Beslut om vilka kulturskapare som tilldelas stipendier 2017 togs av driftnämnden Kultur och skola den 15 juni. Stipendiet är ett allmänt stöd för fördjupad konstnärlig yrkesverksamhet.

• 2 juni 2017

Musikföreställning för barn har premiär på nationaldagen

Följ med Busbandet på en resa med svängig musik i föreställningen "Jorden runt på 10 låtar". Busbandet turnerar på festivaler i Halland i sommar och kommer att få varje plats de besöker att gunga!

• 29 maj 2017

Lokala tillverkare och formgivare skapar designutställning

Halland har med framgång profilerat sig inom lokalt mathantverk på senaste tiden men vad finns det för möjligheter inom lokal produkttillverkning av annat slag? Vilka är formgivarna som verkar i Halland? Och framförallt; vad kan lokala tillverkare och formgivare åstadkomma när de arbetar tillsammans? Det visas i utställningen Den Nya Kartan: Halland.

• 24 maj 2017

Hallands deltagare till Doc Out West är utsedda

Två reflekterande dokumentärfilmprojekt om konstnärskap respektive kvinnor på flykt, har valts ut av Kultur i Halland – Film att delta i utvecklingsprogrammet Doc Out West. Deltagande filmare från Halland är Camilla Bondesson och filmarduon Eva och Jörgen Persson.

• 17 maj 2017

Föreläsning med filmproducent Annika Hellström

Filmresurscentrum bjuder in alla filmare i Halland till en föreläsning med producenten Annika Hellström: Om olika aspekter att tänka på inför ett arbetsliv i filmindustrin. Kom och lyssna på Annika Hellström måndagen 22 maj kl.13.00-16.30 i filmhuset på Katrinebergs folkhögskola.

• 17 maj 2017

Robin Gustafsson deltar i Talangdagarna

Robin Gustafsson från Slöinge är utsedd till Kultur i Halland – Films deltagare i Talangdagarna på Fårö i samband med Bergmanveckan, den 26 - 30 juni 2017. Kultur i Halland står för resa och deltagaravgift.

• 5 maj 2017

Stöd för kulturutveckling ges till 26 projekt

Nedanstående projekt beviljas medfinansiering av kulturutveckling enligt beslut taget i maj 2017. Totalt inkom 67 projektansökningar, varav 26 fick beviljat stöd. Det totala sökta beloppet för vårens omgång var 7 470 409kr, beviljade medel blev totalt 1 834 500kr.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 755, 56, Nästa,