Nyheter om regional kultur

Aktuellt från Kultur i Halland

• 9 januari 2019

Kortfilmen På din Story får premiär i Göteborg

Emma Pål Brunzell, filmare bördig från Kungsbacka, har fått sin film "På din Story" antagen till Göteborg Filmfestivals kortfilmsprogram.

• 8 januari 2019

Dokumentärfilmare sökes!

Vi söker dig, dokumentärfilmare i vardande, som vill träffa likasinnade och utveckla ditt eget projekt. Sök till Tempo Meet-up!

• 17 december 2018

Stöd beviljat till 27 projekt för arbete med kulturutveckling

Två gånger per år fördelar Region Halland stöd till konstnärer och kulturskapare för att de ska kunna genomföra idéer som bidrar till förnyelse och innovation inom kulturområdet.

• 14 december 2018

Vill du utveckla ditt hantverksföretag?

Ansök om kostnadsfri rådgivning – vi erbjuder åtta platser!

• 12 december 2018

Simon Crawford-Phillips fick Region Hallands kulturpris

Simon Crawford-Phillips är pianosolisten, kammarmusikern, dirigenten och årets mottagare av regionens kulturpris på 75 000 kronor.

Open Call till Art Inside Outs residens i Varberg 2019

Art Inside Out bjuder in till ett konstnärligt residens med tematiken egenomsorg då och nu i kurorten Varberg. Ansökningsperioden är 1 december 2018 – 15 januari 2019.

Jobba med oss!

Kultur i Hallands scenkonstavdelning söker en marknadsförare med inriktning kommunikation, säljarbete webb och sociala medier.

• 3 december 2018

Konstsamtal - två kritiker om ett verk

Kom och lyssna till ett fördjupat samtal mellan två kritiker och en moderator om Annika Bengtssons senaste verk; Såren som aldrig läker.

• 16 november 2018

Programmet för Halländsk bokmässa tar form

Lördagen den 24 november arrangeras Halländsk bokmässa för femte året i rad och för första gången i Kungsbacka! Ett femtiotal förlag, litterära föreningar och författare med anknytning till Halland medverkar på scen och som utställare.

• 9 november 2018

Prisbelönad föreställning för barn spelas i Halland

Som genom magi kommer geometriska skumformer till liv och förvandlas till levande karaktärer i föreställningen La Balle Rouge (FR). Den röda bollen följer de olika stadierna i kärlekslivet, från första mötet till ett barns födelse.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 766, 67, Nästa,