Nyheter om regional kultur

Aktuellt från Kultur i Halland

• 7 mars 2019

Kultur i Hallands första nyhetsbrev

Kultur i Halland har fått önskemål om en samlad och lättillgänglig information och vi vill nu genom ett nyhetsbrev berätta om vad som händer och beslutas på regional nivå.

• 5 mars 2019

Tid att söka regionalt kulturstöd för projekt

Från 1 mars till 1 april går det att söka projektstöd från Region Halland för kulturutveckling och filmprojekt.

• 1 mars 2019

Möt Kirgizistans konst och världsarv

Specialutställningen "Kirgizistan – konst och världsarv" är en resa från Sverige till Kirgizistan där konstnären Kerstin Paradis Gustafssons textilkonst och två stora kirgiziska jurtor med inredning och färgstarka textilier, tillsammans med berättelser om örnjakt, hästar och det vackra bergiga landskapet binder samman de två länderna.

• 20 februari 2019

En ny mötesplats för kulturskapare

Kultur o.s.v. är en ny mötesplats för alla som arbetar med konst och kultur i Halland. Vi samlas kring teman och frågor som är viktiga för flera av oss. Vid det första tillfället fokuserar vi på finansiering av konstnärligt och kulturskapande arbete i Halland.

• 12 februari 2019

Fyra konstnärer från Halland tilldelas arbetsstipendium

Fyra konstnärer som är bosatta och verksamma i Halland har tilldelats Region Hallands arbetsstipendium 2019. De får 50 000 kr vardera för att under en tid kunna koncentrera sig på och utveckla sitt konstnärliga arbete. Stipendiaterna är: Krystallia Sakellariou, konstnär och författare från Varberg, Anna Öst, dokumentärfilmare från Vessigebro, Katarina Segerbrand, stickdesigner från Onsala och Elvira Roslund Gustavsson, konsthantverkare från Laholm.

• 25 januari 2019

Traditionsenligt nätverksmingel under filmfestivalen

Region Hallands filmverksamheter ordnar traditionsenligt nätverksmingel under Göteborg Filmfestival!

• 18 januari 2019

Göteborg Film Festival invigs även i Halland

När Göteborg Film Festival invigs den 25 januari kommer invigningen och filmerna visas på hela 35 biografer runt om i Västsverige. I Halland kan du se livesändningen från invigningen i Kungsbacka och i Vessigebro.

• 18 januari 2019

Vill du utbilda dig till slöjdhandledare?

Kultur i Halland – Slöjd startar nästa grundutbildning till slöjdhandledare den 1 februari 2019. Studieort: Halmstad. Sista anmälningsdag är 24 januari.

• 9 januari 2019

Kortfilmen På din Story får premiär i Göteborg

Emma Pål Brunzell, filmare bördig från Kungsbacka, har fått sin film "På din Story" antagen till Göteborg Filmfestivals kortfilmsprogram.

• 8 januari 2019

Dokumentärfilmare sökes!

Vi söker dig, dokumentärfilmare i vardande, som vill träffa likasinnade och utveckla ditt eget projekt. Sök till Tempo Meet-up!

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 767, 68, Nästa,