Nyheter om regional kultur

Aktuellt från Kultur i Halland

• 24 mars 2017

Regional branschträff kring ull

Halland är ett fårtätt län. Många får ger mycket ull. Generellt slängs stora kvantiteter. Vilka är vi som är ullintresserade? Kan vi göra något tillsammans? Kan vi samverka, utveckla, utbilda oss för att ta tillvara på en fantastisk resurs? Vi börjar med att träffas!

• 23 mars 2017

Bibliotekskonferens samlar professionen i Tylösand

Nu är Halmstadkonferensen 2017 igång! I år med det spännande temat "Ska allt finnas...i allas bibliotek?

• 23 mars 2017

Singer-songwriterfestival på Kungsbacka Teater

När singer-songwriterfestivalen Yes I am arrangeras 25 - 26 mars förvandlas Kungsbacka Teater till ett sorlande festivalområde med artister som avlöser varandra på scen varvat med utställningar och happenings i foajén.

• 22 mars 2017

White Arkitekter får uppdraget att rita Hallands Konstmuseum

Wästbygg AB och Halmstads kommuns fastighetskontor har utsett arkitektpartner till samverkansprojektet för ombyggnation av Hallands Konstmuseum, valet föll på White Arkitekter med huvudkontor i Göteborg. Förslaget godkändes av finansiärerna Halmstads kommun, Region Halland och Stiftelsen Hallands Länsmuseer.

• 9 mars 2017

Ett lyckat skapande skola-projekt - från tanke till handling!

Kostnadsfri heldagsutbildning 18 maj 2017 på Katrinebergs folkhögskola för kulturaktörer i Halland som är intresserade av att arbeta med Skapande skola-projekt.

• 6 mars 2017

Internationell jazzstjärna till Halland

Under april månad kommer den internationellt kända jazzmusikern och pianisten Laila Biali på en kort Hallandsturné.

• 2 mars 2017

Sök stöd till projekt inom kulturutveckling!

Årets första ansökningsomgång för regionalt kulturstöd har påbörjats. Du kan söka stöd för projekt inom kulturutveckling i alla kulturformer samt till film och rörlig bild. Sista ansökningsdag är 1 april 2017.

• 1 mars 2017

Var med i Hallands största bokcirkel!

Hela Halland läser är Hallands största bokcirkel med många aktiviteter på biblioteken i Halland; författarna kommer på besök, det blir musik, teater och samtal. Årets böcker är romanen "För vad sorg och smärta" av Thom Lundberg och ungdomsboken "5768 visningar på Youtube" av författarduon Ralf Novák-Rosengren och Anita Santesson.

• 27 februari 2017

Anna Öst deltar i Tempo Meet-up

Anna Öst är utsedd till deltagare från Halland i Tempo Meet-up 2017. Tempo Meet-up är ett program för dokumentärfilmare i vardande som hålls i samband med Tempo dokumentärfilmfestival.

• 21 februari 2017

Poetry slam i Halland drar igång!

Tisdag 21 februari startar Poetry slam i Halland 2017. Den första deltävlingen hålls i Kungsbacka och sedan följer deltävlingar i Laholm, Varberg, Falkenberg, Halmstad och Hylte. De två poeter som fått högst poäng i varje deltävling gör upp i Hallandsfinalen i april.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 752, 53, Nästa,