Nyheter om regional kultur

Aktuellt från Kultur i Halland

• 25 april 2017

Dansutvecklare sökes till scenkonstavdelningen

Vi söker dig som har adekvat högskoleutbildning och erfarenhet inom dansområdet till ett vikariat som dansutvecklare på Kultur i Halland.

• 24 april 2017

Art Inside Out genomför ett lyrikresidens i Hylte kommun

Sex nordiska poeter välkomnas idag till lyrikresidenset Plats. Poesi. Periferi. Residenset i Hylte kommun pågår 24/4–19/5 2017 och utgår från platsen och teman som är knutna till den såsom periferi, utkant, gräns och landsbygd.

• 21 april 2017

International Youth Media Summit hålls i Falkenberg

Deltagare från mer än 20 länder skapar film och samtalar om mänskliga rättigheter under International Youth Media Summit 2017 (IYMS), som arrangeras på Katrinebergs folkhögskola 27 juli-9 augusti.

• 11 april 2017

Tre personliga regissörer knyts till nytt utvecklingsprogram för dokumentärfilmare

Doc Out West är en satsning som Kultur i Halland lanserar tillsammans med FilmCloud och Film i Värmland. Två personer från varje region får ett stipendium på 10 000 kronor vardera och möjligheten att under tre träffar utveckla sina filmprojekt i möte med varandra och med etablerade dokumentärfilmsregissörer.

• 10 april 2017

Filmat reportage om seniordans

Har du läst reportaget om seniordans i senaste numret av invånartidningen Halland - bästa livsplatsen? Artikeln finns även som filmat reportage.

• 3 april 2017

Jazzstjärnan Laila Biali är på turné i Halland

Jazzmusiken möter popmusiken och den internationellt kända jazzmusikern och pianisten Laila Biali möter publiken i Halland under turnén som pågår 4–8 april. Vokaljazz som annars hörs på de stora scenerna världen över kommer nu till en scen nära dig!

• 31 mars 2017

Deltagare till Talangdagarna på Fårö sökes!

Kultur i Halland - Film söker en deltagare till årets upplaga av Talangdagarna på Fårö, som arrangeras 26 - 30 juni! Talangdagarna på Fårö är en mötesplats för filmare från hela landet: Fem skräddarsydda dagar med gäster, filmvisningar, nya bekantskaper och utflykter, samtidigt som Bergmanveckan pågår.

Utdelning av arbetsstipendier senareläggs

På grund av högt söktryck för arbetsstipendier så kommer datum för utdelning och ceremoni att senareläggas.

• 29 mars 2017

Mötesplats barnkultur med ReAct!

När Mötesplats barnkultur arrangeras i Hylte den 27 april är kvällens gäster Anton Lejon och Tiina Lehtimäki. De arbetar i kompaniet ReAct!, som mixar dans, rörelse, teater och cirkus i lekfulla actioner på öppna platser.

• 29 mars 2017

Dokumentärfilmare sökes till utvecklingsprogram!

Doc Out West är ett utvecklingsprogram som vänder sig till dokumentärfilmare i regionerna Halland, Värmland och Västra Götaland. Programmet består av nätverksträffar med fokus på utveckling av det egna dokumentärfilmsprojektet och ett stipendium på 10 000 SEK. Vi söker nu dig som är i färd med att göra din nästa film.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 754, 55, Nästa,