Nyheter om regional kultur

Aktuellt från Kultur i Halland

• 21 februari 2017

Poetry slam i Halland drar igång!

Tisdag 21 februari startar Poetry slam i Halland 2017. Den första deltävlingen hålls i Kungsbacka och sedan följer deltävlingar i Laholm, Varberg, Falkenberg, Halmstad och Hylte. De två poeter som fått högst poäng i varje deltävling gör upp i Hallandsfinalen i april.

• 17 februari 2017

Poeterna till lyrikresidenset är utvalda!

Nu kan vi äntligen presentera de nordiska poeter som valts ut att delta i residenset Plats. Poesi. Periferi. Lyrikresidenset genomförs av Art Inside Out 24 april–19 maj i Hylte kommun.

• 8 februari 2017

Region Halland utökar satsningen på Filmresurscentrum

Region Halland fortsätter utvecklingen av filmresurscentrum i Halland. I år har en projektledare anställts och satsningen innehåller även ökade anslag för teknik och verksamhet. Redan i mars ordnas en kompetenshöjande steadycam-kurs för verksamma filmare i Halland.

• 1 februari 2017

Utlysning av arbetsstipendium

Region Halland utlyser arbetsstipendium för 2017, för yrkesverksamma konstnärer inom alla konstområden, bosatta och verksamma i Halland. Stipendiet ska möjliggöra för en konstnär att under en viss tid ägna sig åt konstnärligt arbete.

• 26 januari 2017

Seminarier under filmfestivalen i Göteborg

Kultur i Halland – Film närvarar självklart under Göteborg Internationella Filmfestival! Vi är med och arrangerar två seminarier. Fokus VR – Dags att prata mer innehåll och mindre teknik?! ett samtal om virtual reality med flera paneldeltagare. Det blir också Afternoon Tea med Katy Newton som föreläser utifrån frågan "Hur berättar man en historia för en publik när publiken är inne i historien?"

• 26 januari 2017

Petra Johansson blir ny verksamhetsledare för Art Inside Out

Med stor glädje vill vi meddela att Petra Johansson tillträder som verksamhetsledare och avdelningschef för Art Inside Out i mitten av mars. Petra kommer närmast från en tjänst som konstkonsulent på Kultur i Väst och är även verksam som frilansande curator.

• 17 januari 2017

Dokumentärfilmare sökes!

Vi söker DIG dokumentärfilmare i vardande, som vill träffa likasinnade och utveckla ditt eget projekt. SÖK till Tempo Meet-up!

• 22 december 2016

Slutrapport för Bästa samverkansplatsen

Slutrapporten för Bästa samverkansplatsen är färdig! I rapporten sammanfattas bland annat vilka utvecklingsområden som finns när det gäller samverkan mellan civilsamhället och Region Halland. Dessutom har ett flertal rekommendationer till fortsatt arbete formulerats.

• 16 december 2016

Ullstyrkan vill träffa ull- och fårintresserade

Den nationella satsningen Ullstyrkan vill ha kontakt med personer och företag som är intresserade av får och ull. Ett regionalt möte planeras i Halland under 2017. Kontakta Marita Jönsson på Kultur i Halland – Slöjd om du är intresserad av att vara med! Slöjdare, hantverkare såväl som fårägare, organisationer och företag är välkomna.

• 6 december 2016

Nytt arbetsstipendium för konstnärer och ökade regionala anslag för kultur

Arbetsstipendier delas ut från och med 2017 för konstnärer inom alla konstområden, verksamma i Halland. Det står klart efter att driftnämnden Kultur och skola idag beslutat om kriterier och rutiner för den del av det regionala kulturstödet som gäller arbetsstipendier, liksom om fördelningen av regionala medel till kulturverksamhet.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 751, 52, Nästa,